Risco Blanco Gran Canaria

En tavla på väggen

Välkomna till våran ö. Det var ju ett tag sedan det blev ett inlägg här på bloggen. Det händer ju saker som gör att annat måste gå före och ibland händer det väldigt tråkiga saker. Men det ska jag inte berätta om i detta inlägg. Jag gillar verkligen väggplattor med motiv, något som är ganska vanligt här på Gran Canaria.
Denna som ni ser här ovanför har vi på vår balkong och är en bild av Risco Blanco.

Roadtrip till Agaete

Agaete Salinetas

Agaete är en mysig ort på nordvästra Gran Canaria där det finns naturliga gamla saltbassänger som erbjuder härliga bad. Vid högvatten slår vattnet över med vågorna från Atlanten.
Hit gjorde vi en roadtrip med familjen för en avslappnande trevlig dag.

Familjen i Agaete

Besiktning av MC

Besiktning av KYMCO 400i

Här nere på ön har vi en 400cc MC-scooter som färdmedel. Det handlar om en båge utan traditionell växellåda. Gasa och bromsa. Säkert och bra för en annan som har högt säkerhetstänk. Den är verkligen toppen att ha här. Lättparkerad nästan varsomhelst. Inga problem att storhandla med heller. Möjligen lite dyr försäkringsmässigt då det kostar ca 345 Euro per år för en helförsäkring. Men drivmedlet är ingen stor sak. Dels går den ju rätt snålt men framförallt är priserna på soppan mer än hälften så dyr som den Svenska “superbensinen” ;-). Det finns ju modeller från 125 kubik (vanliga hos uthyrare) och dom får man köra på vanligt B-kort. Men jag beslutade mig för att införskaffa en lite större eftersom jag har MC-kort. Så det blev en 400-kubikare. Den är tyngre och stabilare än en 125:a att köra i motorvägsfart, men också bättre på bergsvägarna med passagerare.

Lastning av Kymco 400i

Inte heller några problem att få med solstolar och parasoll till playan eftersom den är längre än en 125:a.

Besiktningsmärke ITV Gran Canaria

Den är nu fyra år gammal och det var dags för den första besiktningen! Den blev utförd på stationen i
El Tablero på mycket smidigt sätt. Gick in till kundservice och anmälde mig med mitt spanska
NIE-nummer och blev instruerad att köra runt huset i fil nr 2 och sen blev det rätt in i hallen till två glada och trevliga besiktningsmän. När man klarat besiktningen får man ett klistermärke, precis som nar man som barn gick till tandläkarn… Jo…häromdan har mätaren precis passerat 500 mil, så den känns fortfarande ganska ny!

Promenad till Faro

Promenad Playa Del Ingles

En annan aktivitet man gärna tar sig för här på världens bästa ö är ju att promenera.
Från San Agustin där vi bor, kan man knalla längs strandpromenaden och playan hela vägen bort till Meloneras, vilket är ca 9 km. Det gör vi alltid några gånger då vi är här.

Dunes de Maspalomas

Det är också lite speciellt att vandra uppför sanddynerna i Maspalomasöknen. Bra motion! Två ser helt oberörda ut och en gör det inte…

Trädgårdsdag

Monte Rojo 43G

En av dagarna fick vi också hjälp av lille Emil med att sköta om vår lilla rabatt som vi har utanför vårt hus. Vi har som vi önskat, fått en Hibiskus planterad av trädgårdsmästaren så nu känns det extra roligt att fixa i den lilla trädgården!

Trädgårdsarbete Monte Rojo 43g

Här ser vi den ene med ansvar för stenarnas placering och den andre för Aloe Verornas…
Vi har ju även fått renoverat trappa och räcke så nu är det riktigt snyggt. Huset har vi också fått målat nyligen så det är riktigt vitt och fint.

Lunch på DAM Gastrobar

Efteråt blev det en mysig lunch nere på vår favoritrestaurang DAM Gastrobar. På bilderna ser vi dock bara efterrätterna som är på väg att ta slut.

Äntligen markis

Markis på Monte Rojo 43g

Sovrumsfönstret har saknat markis ganska länge nu och framförallt förmiddagarna blir ganska solvarma mot fasaden. Likaså eftermiddagarna när solen speglas i huset mittemot gör att behovet av markis förelegat ganska länge. Men NU blev det äntligen av! Toldos CrisaSol från Telde fick utföra jobbet. 160 Euro tillverkat och klart tycker jag är ganska bra. Det blev också väldigt fint på huset tycker vi.

Hermine

Hermine

Plötsligt började det nu talas om ett annalkande oväder vid namn Hermine, med mycket regn och blåst. Hermine…beslutade sig för att komma precis när vi fått upp markisen…morgonen efter.
Hmm var det ett tecken!?

Trubaduren Sven Michael Inställt

Ovädret blev så kraftigt att jag till och med blev tvungen att ställa in en av spelningarna.
Man varnade helt enkelt för att ens gå ut. Men som Uffe Lundell faktiskt en gång sa;
“en inställd spelning är också en spelning”… Nåja…

Hermine GC

Dagarna efter var vi ute och promenerade och vi såg tydliga spår på stränderna efter ovädret. Det är väldigt imponerande hur pass snabbt det ändå blir återställt av de som jobbar med att fixa till det igen. Dom är genast nere med lastbilar och traktorer. Till och med Cruce Roja (Röda Korset) är engagerade.

Efter regn kommer Sol och musik

Trubaduren Sven Michael

Efter regnet blåsten kom i alla fall solen åter igen och spelningarna med musik likaså. Vi har nu snart haft två sköna månader här nere där det ju oftast är sommar.

Trubaduren Sven Michael

Tack för mig och jag önskar Er alla allt gott!

Visningar: 39

Dela inlägget?

Categories:

Tags:

2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Missa inga Blogginlägg!