Min Musik

Det här är Min musik. Jag har skrivit texter och musik sedan i mitten på 1970-talet. Jag fick min första Gitarr, en finsk sådan av märket  Landola med nylonsträngar på min 11-årsdag av min Far.

Starten

Sålunda började jag att spela klassisk Gitarr i  Nacka Musikskola. Fick därefter förfrågan om att börja spela Elbas i Nacka Musikskolas “flaggskepp”, Storbandet Paraden. Under åren som följde bildade jag olika konstellationer av band och musikförfattandet tog därmed fart på allvar.

Beskrivning av musiken

Mycket av min musik har många sagt att den ligger åt  Nationalteaterns håll. Det finns inget politiskt innehåll i mina texter. Å andra sidan gillar jag Nationalteatern! I själva verket är snarare allt i mina texter historier kring händelser, många delvis självupplevda. Jämförelser med  Mauro Scocco (född samma år som jag) och  Peter LeMarc har också förekommit. Själv tycker jag nog att jag låter mera som Svenne Wedin 😉

Kärleken Och Livet

Helt ärligt har det dessutom blivit en del kärlekssånger under åren och vad är mer inspirerande än att skriva musik som är kärlekshyllningar till ens hustru? Dessutom har det några gånger faktiskt kommit önskemål från vänner att skriva musik, vilket är fantastiskt roligt. För att inte nämna en händelse som berör mig mycket, då jag fick en önskan att skriva några låtar till en vän som råkat ut för en svår olyckshändelse. Vidare kan sägas att två av låtarna i sammanhanget spelar jag gärna än idag; För Livet och Söndag Natt.

LADDA NER

Här finns alla mina inspelade album och singlar samlade, även med texter. Ni är mycket välkomna att gratis ladda ner musiken. Om Ni uppskattar det jag gör och om Ni vill, får Ni gärna ge ett valfritt bidrag t.ex. via Swish: +46769464900.

HOPP (Singel 17 Oktober 2021)

Tåget Till Stockholm
Jag Är Av Porslin

JAG VILL HA MERA (Singel 13 Maj 2021)

Jag Vill Ha Mera
Lära Leva

SKOGSDOKTORN ORDINERAR (Singel 11 April 2021)

Nu Har Sommaren Kommit
Caienna

© 2024 Trubaduren Sven Michael

Visningar: 249