Om Mig

Låtskrivare och Trubadur

Här får Du veta mer om mig. Jag är låtskrivare och Trubadur, född 1962 i Danderyd och uppvuxen i Nacka och Saltsjö-Boo öster om Stockholm. Här i musikens värld kallar jag mig Trubaduren Sven Michael eller Svenne Wedin, efter min far som även han var musikutövare. Han var aktiv i 1950-talets Ångermanland, med band som Gösta Nordins och Sven Weedes. Min far fortsatte att spela gitarr fram till sin bortgång 2016.

Nacka Musikskola

Min musikaliska bana började i mitten på 70-talet då jag spelade klassisk gitarr och elbas. Några år senare även i Storbandet Paraden. Allt detta under min tid i Nacka Musikskola. I slutet på 70-talet bildades POP-bandet Exlibriz.

Under 1980-talet spelade jag i reggaebandet Liberty. Jag har medverkat i Coverbandet Don Blend där vi spelade mycket av Bob Dylan, Rolling Stones, Pink Floyd och Little Feat. Quehanna Highway (POP/Rock) omformades så småningom till rockbandet  HETLUFTBandet släppte 2010 en CD – Herr Ärlig, till stor del med min musik.

“Enmans-band”

Jag är sålunda både Låtskrivare och Trubadur, eller kanske snarare ett “Enmans-band”, som väldigt gärna också tolkar mina favoritartister såsom  Bob Dylan John Fogerty,  Ulf Lundell, Pugh Rogefeldt, Cornelis Vreeswijk och Kjell Höglund.
Den sistnämnde Kjell  Höglund är en av mina absoluta favoriter och jag tycker han har gjort fantastiskt mycket bra, både musik och texter. Varför säger jag “Enmans-band” då? Jo, Jag spelar  musiken sedan några år tillbaka med hjälp av så kallade Backing Tracks (Bakgrundsspår). Det är en modell jag trivs med och det gör att man skapa ett större “sound” än då man spelar helt akustiskt. Bas, Trummor och något enkelt klaviatur såsom Dragspel är det jag brukar använda, då jag gör mina egna Bakgrundsspår i hemma-studion.

Gran Canaria

Jag bor delar av året på en Kanarieö som heter Gran Canaria. Närmare bestämt på södra Gran Canaria i en by som heter San Agustin där Lasse Åberg också spelade in en av de mest populära Svenska filmerna, ” Sällskapsresan“.
På Gran Canaria jag har förmånen att spela emellanåt på ställen som Michaels Place och  DAM Gastrobar som båda ligger i cc San Agustin, plan 2. Välkomna dit någon kväll om Ni har vägarna förbi!

Kontakt

För den som tycker det verkar intressant, så välkomna att surfa runt här på min webbplats och lyssna på det jag gör.
Om ni skulle vara intresserade av att kontakta mig, så skicka ett mail till info@svennewedin.se

Spotify och Youtube

Idag blir  min musik publicerad på flera streamingtjänster, kolla gärna in mig på ,  SpotifyAmazon Music eller  Apple Music som är en del av tjänsterna. Några länkar finns uppe i toppen här på min site.

För att publicera musik på  Spotify behöver man en s.k. Aggregator och då använder jag  Record Union och Route Note.

Jag finns också på Facebook som Trubaduren Sven Michael och på en gemensam sida med Trubaduren och Kalldrag.

Jag har också en  Youtube-kanal där det går att lyssna på musiken, även covers och Ni är mer än välkomna att gå in där och följa mig genom att klicka på “prenumerera”. Stort Tack på förhand!

Tinnitus

Har Ni någon gång känt av att det kan “ringa” i öronen? Det som kallas Tinnitus, är något som väldigt många kan känna av ibland. Några av oss har det dygnet runt. HÄR kan Du läsa min berättelse om Tinnitus.

© 2024 Trubaduren Sven Michael

Besök: 302