Hemma på Gran Canaria

Äntligen hemma!

Hola Gran Canaria! Så var vi då äntligen hemma på den andra ön igen, så nu får vi pyssla om huset, rabatten och gitarrerna m.m. Det finns ju alltid att pyssla med när man har en bostad man har ansvar för, det vet ju alla. Vi behöver få upp en markis utanför sovrummet och soffan ska bytas ut. Den är visserligen bara 6 år gammal men konstlädret faller av så nu blir det tyg!

Friheten

Ny soffa Friheten från IKEA

Det känns verkligen som Friheten här nere så varför inte köpa en soffa som heter det! Den ska ju packas upp också vad det lider, men det som är bra här är ju att när grejorna blir levererade bär dom upp allt ända in och vill man tar de väck det gamla. Nu är det UT med det gamla och IN med det NYA minsann.

Trubaduren

Det är ju framför allt här på södra Gran Canaria, närmare bestämt i Centro Comercial San Agustin som Trubaduren Sven Michael är verksam. Något som tagit fart bara nu så sent som 2021 bara tack vare att jag spelade på Tobbes födelsedag. Att få spela regelbundet på DAM Gastrobar som dessutom bara är ett stenkast från oss är ju något av en dröm!

DAM på Måndagar 20:00

DAM Gastrobar är en otroligt populär restaurang, kanske framför allt hos Nordbor men även andra nationaliteter besöker restaurangen regelbundet. Här på siten kan man se aktuella datum för spelningarna HÄR.

Titta på Månen och bada

Från vår balkong har vi verkligen en fin utsikt både på dagen och på kvällen. Så långt ögat kan nå ser vi Atlantens horisont och på kvällen ser vi månen stiga upp ur havet, precis som Lundell sjunger “som en stor Zigenarkung av Guld”, i hans låt “Ut i Kväll“. Men man kan såklart bada här också vilket både Mormor och Emil tycker mycket om.

Amadores

En tidig morgon på Amadores kan vara helt fantastiskt avkopplande. Häromdagen när vi kom dit hade vi skugga från berget ovanför där Hotel RIU Vistamar Amadores ligger men efter någon timme hade solen tittat fram. September på GC innebär också de bästa badtemperaturerna i Atlanten med omkring 25 grader i vattnet.

Un nuevo Flotador

Un nuevo flotador (En ny flottör). Alltid händer det nåt konstaterade vi när det en kväll plötsligt från badrummet hördes ett högt susande vattenljud. Det var inte den obligatoriska lika höga tinnitusen, utan det var dags att se över toaletten vars flottör nu tackat för sig. Rättare sagt en slang som sköter vattentillförseln till påfyllnadsventilen i flottörhuset hade gått av.

Svensk IFÖ

Grejen är att det är en Svensk IFÖ och den byter man inte gärna mot en Spansk utan man vill helst fixa den…MEN försök dagen efter med att ersätta slangen resulterade bara i att bottenpackningen nu blev otät så läckaget gick nu ut från tanken på golvet istället. Ut och stänga av huvudkranen eftersom väggventilen inte heller funkade som avstängning längre. Som tur är har vi kanonbra teknisk personal här på Monte Rojo och en av killarna var snart hos oss och efter några turer till San Fernando med MC-Scootern hade vi alla grejorna hemma och bytta så nu har vi både ny avstängningsventil på väggen, ny slang och helt ny flottör.

Skål för det!

Det kan man ju faktiskt skåla för så…Skål för det!

Castillo del Romeral

Castillo del Romeral är en liten by strax norr om Bahia Feliz och där finns förutom en helt ok strand, Piscinas Naturales, d.v.s. stora naturliga bassänger där vattnet från Atlanten rinner över en kant vartefter tidvattnet förändras och det kan stundtals vara ganska “vilt” vatten där. Men härligt att bada och strax bredvid finns av kommunen uppsatta fasta parasoll där man kan få behagligt solskydd. Trappa med räcke finns för åtkomst till svalkande bad. Bäst är att åka hit på förmiddagarna. Det är inte heller något ställe som är välbesökt av turister.

Trevlig Fredag och helg! Avslutar med ett 1 minut och 30 sekunders filmklipp av min version av Öppna Landskap. Har Ni kommit ända hit i texten på detta maratoninlägg får jag också tacka för att Ni orkade 🙂 Hej Hej!

Visningar: 57

Dela inlägget?

Categories:

Tags:

6 Responses

  1. Hola, ja du saker händer hela tiden, här rusar klockan tycks det sista hela veckan innan avfärd , fina bilder som gör allt man längtar extra mycket till ön.
    Tack för hjälp med bokningen till räkfrossan, blir nice o höra dig lira igen, lirar du hos Janne den 30/9? då får vi ju chansen lite tidigare i så fall, dag att ta köket i besittning för lunch till våra änklingar som i dag får kålpudding som ” huvudrätt” ja den blev dålig.
    Kramar till Er båda från oss båda, lev väl. ❤️

    • Hej Tobbe! Eller hur, ja men man lär sig ju också hur saker funkar (ibland) och då får man ibland nya bekanta! Marco, en hyvens kille som fixade med muggen 😊
      Jag får säkert reda på om det krävs nåt förskott till frosseriet (hehe) i veckan, tror David lägger ut i morrn kanske. Jodå jag spelar den 30:e! Jag har lagt ut alla tider på siten under ”Live”. Bara 10 dar kvar nu, vi hörs! Kramar härifrån ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Missa inga Blogginlägg!