Trubaduren Sven Michael

Trubadur – Eller?

Hej alla! Trubadur, kan man kalla sig det – Eller?
Jag ställde nyligen en fråga i Facebookgruppen “Musiker snackar med Musiker” som gick ut på vad man, har “rätt” att kalla sig när man som jag använder bakgrundsspår. Anledningen till att jag kände mig manad att göra det var efter att jag på min egen Facebooksida “Trubaduren Sven Michael” fick en kommentar som sade: “En Trubadur har väl inte Backtracks?”. Hmm nu blev det ju intressant.

Modern Trubadur

Svenne Wedin Music

Jag får erkänna att jag funderat i de banorna själv men jag kan konstatera att i stort sett alla de svar jag fick på min fråga gick ut på att det faktiskt funkar med Trubadur. En person skrev: En modern Trubadur använder mycket väl Backing Tracks! Ibland tänker jag mera åt hållet “enmansband” men vad fasen, Trubaduren Sven Michael, det är jag det.

Bakgrundsspår (Backing Tracks)

Bakgrundsspår

Jag gillar verkligen att använda bakgrundsspår och stortrivs verkligen att “jobba” med bakgrundsspår. Bestämde mig för några år sedan att på sikt se till att jag endast använder sådana som jag gjort själv.
Det är ett digert men positivt arbete då det handlar om ganska många låtar.

Av de 63 låtar som är “körklara” nu, är 42 bakgrunder mina egna och jag känner att det blir bättre – och roligare! Att göra dem så enkla det går med Bas, Trummor och lite Klaviatur är viktigt. Dragspel tycker jag mycket bra om, något son återfinns på flera spår. Jag försöker vara konsekvent för att jag ska ha ett så lika sound som möjligt över min repertoar.

Genesarets Sjö

Bakgrunden här ovan är från våran för några dagar sedan så snöiga veranda här på Ingarö.

En av mina senaste Musikbakgrunder är Kjell Höglunds fina “Genesarets Sjö” som jag nyligen i samband med Kjells 77-årsdag presenterade på Facebooksidan “Kjell Höglund Fan Club”. Den mottogs i alla fall väl (låten alltså) vilket gör en gammal Trubadur väldigt glad) och renderade ett ganska stort antal lyssningar på min Youtubekanal trots att inspelningen var ganska enkelt genomförd. Det kommer bli fler låtar från Kjell Höglund i mina listor framöver.

Glad 4:e Advent

Avslutningsvis i detta inlägg vill jag passa på att önska Er alla, som orkade läsa ända hit en trevlig och glad 4:e Advent.

Tomten står där och smyger bakom Grisen…Fatet är fyllt med gott ifrån Spisen…
Tänk att det ska vara en sån pärs…Men som tur är får man ta sig en Bärs!

Om bara en vecka är det Julafton min vän,
Må väl! Hälsar Trubaduren Sven Michael igen…

Visningar: 34

Dela inlägget?

Categories:

Tags:

4 Responses

 1. Hola , våra vänner, Ert och vårt GC sköter sig med väder och vind, fortfarande 22-25 på dagarna, lite svalare på kvällen. Här har det vänt nu med ljuset kommer lite tidigare på morgonen och varar lite längre på kvällen. Kollar fotbollen och hoppas på Messis gäng, så han får lyfta bucklan i sitt sista VM. Du kan absolut kalla dig trubadur enligt mig som är novis, det är om det känns rätt för Dig.
  Avlutar med ett litet rim som just kom i skallen:

  Tomten är en kär filur,
  Med skägg och kraftig figur,
  Frågar ofta om någon varit snäll,
  Vem vill ljuga om sånt utan att få skäll,
  Så om vi alla sjunger julesång,
  Blir det klappar på en gång.

  God Jul från oss på ön. 🎅❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Missa inga Blogginlägg!