Svenne Wedin i Mariestad

Så var det då dags att lämna ett fortfarande vackert väder i Mariestad och styra Viton mot Askersund och Västerås. Dessa två anhalter blir de sista på denna Sverigeturné. I Askersund passar vi på att serva bilen och i Västerås blir det att kolla in Uffe Lundell. Jag har ju numera ett antal låtar av Ulf i låtlistorna.

Askersunds hamn

Ställplatser i hamnen

Det är fantastiskt fint i Askersund och det finns ställplatser alldeles nere i hamnen. 360 kronor dygnet kostar det. De går tyvärr inte att förboka så det är först till kvarn som gäller. Oftast är det fullt. Men inte så konstigt eftersom det är så fint här.

Glass och Pusshållplats

B-service, glass och Pusshållplats

Vi hade dock annat boende ordnat då meningen också var att vi skulle göra den första stora B-servicen på vår lilla husbil. Många gånger kan man ju spara en hacka på att göra sådant på mindre orter. Generalagenten här i Stockholm skulle ha 18600 kronor men i Askersund blev det betydligt mycket
billigare. Så nu fick vi ett ypperligt tillfälle att glassa oss lite i staden och vi hittade också ganska fort till pusshållplatsen.

Svenne Wedin Glassar sig

Det blev några supergoda glassar nere i Hamnen och det går även att hitta andra alkoholfria alternativ där 😉

Hej då Askersund!

Hej då Askersund!

Efter en mycket trevlig eftermiddag och kväll med våra vänner Sjöberg blev det dagen därpå dags att för denna gång säga Hej då Askersund! Vi är nog strax tillbaka, men nu gick färden vidare mot Västerås och Lundells sista Gig på sommarturnén 2022. Det kommer ett klipp som är tre minuter långt från soundcheck längst ner i detta inlägg.

Styrman i Kaptensstolen

Det är styrman som rattar den ny-servade farkosten på väg mot Västerås. Fortfarande hur fint väder som helst! Man kan ju faktiskt se att vi fått en del sol i sommar.

Mercedes VITO en liten bostad på 4 hjul

Parkerat och solskyddet framme

Då har vi parkerat och installerat oss med solskyddet framme och markisen utdragen på plats nummer 18 i Västerås gästhamn. Vi har en plats ganska långt från scenen där Ulf Lundell klockan 20.00 skall uppträda men den ligger i blickfånget och artister av hans dignitet brukar ha lite mer resurser än vad en annan har så att vi skulle höra bra var det inga tveksamheter om, även om vi så satt kvar här!

Mini och MAXI

Mini och Maxi

Ja, ibland känner vi oss ju en aning små…och det kan ju till och med se lite komiskt ut så här med Mini och Maxi…men vi är väldigt nöjda med vår storlek och att den dessutom går att använda i vardagen. Denna gång var det ju rätt skönt att dessa bilar hamnade på “rätt sida” av oss.

Gear 4 Music

Skapligt med utrustning

Vi tog sedan en promenad in till city för att besöka restaurangen Di Spagna som har en helt fantastisk Råbiff och passade på att kika lite över staket och det är ju rätt skapligt med utrustning som ska plockas upp och ihop varje gång. Jag klarar mitt på en timme!

Råbiff på Di Spagna i Västerås

Det var lika gott som förra gången och idag kunde vi till och med sitta ute på terrassen och avnjuta denna härliga rätt som nog vi tycker är bland det bästa man kan äta!

Ulf Lundell i Västerås 2022

Klockan 20.00 ganska exakt drog Lundell igång med låten Omaha och konserten avslutades för en gångs skull med Öppna Landskap. Bäst var nog “Tillbaks Till Mina Rötter Igen” och “Aldrig Nånsin Din Clown” som det var ett jäkla ös på. Dagen efter blev det hemfärd mot Ingarö. Avslutar detta inlägg med ett filmklipp från soundchecken då de körde bland annat “Tillbaks Till Mina Rötter Igen”

Hej svejs och tack för mej!

Visningar: 71

Dela inlägget?

Categories:

Tags:

2 Responses

  1. Förefaller att ha varit en härlig turné.
    Snygg avslutning med Uffe.
    Antar att det blir någon mer av hans låtar som du kommer att ta upp.
    Vi hörs och ses i San Agustin till vintern!👍☀️☀️☀️🕶🍷

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Missa inga Blogginlägg!