Hej Hopp, här kommer ett ganska långt blogginlägg som handlar om våran pågående rundresa i Sweden!
På bilden ovan närmar vi oss det första stoppet i Gränna!

Volvo C70 Cab

För en del år sedan var vi också ute på en rundresa i Sweden som blev ganska lång den också. Den gick ner emot Skåne. Då hade vi en underbar Volvo C70 Cab med en 160-hästars Diesel som var helt fantastisk att köra och dessutom på den tiden billig att åka (innan man började blanda Dieseln med grejor som sänker energivärdet). Jag är faktiskt sedan barnsben något av ett “Volvofreak” fastän jag under åren som gått även haft några Mercedes. Den här Volvon vi hade, det var ganska kul med den bilen eftersom den är fotograferad på bilder inom Volvocars och det finns bilder som florerar på nätet fortfarande. Den hade en fin kombination av färg. Caspianblå metallic med silverfärgat tak.

Jag kan ju faktiskt sakna den bilen, men då vi flyttade till husvagn som dessutom stod på skogscamping var det helt enkelt dags att skaffa något annat. Idag åker vi fortfarande Diesel men istället i form av en Mercedes VITO Camper som i princip har allt och vi slipper boka hotellrum. Den fungerar dessutom väldigt bra som transportbil om man ska ut och spela någonstans. Ja förutom att jag är musiker är jag också väldigt bilintresserad. Det kommer nog att märkas lite längre fram i detta blogginlägg.

Gränna

I Gränna blev det ett stopp på ställplatsen nere i hamnen. Tyvärr blåste det en hel del men vi promenerade upp till huvudgatan och lyckades faktiskt hitta ett ställe i någorlunda lä där vi tog en öl (Arboga??) och ett glas vin och tittade på den förbipasserande trafiken och de andra turisterna (förutom vi alltså). Mysigt och efter en lättare middag nere i hamnen blev det dags att gå till sängs. Nästa dag vidare mot Göteborg för att hälsa på Håkan som är Marias bror.

Kallbadhus i Ulricehamn

På väg mot Göteborg passerar man Ulricehamn och med Googles hjälp får vi veta att man här har ett kallbadhus med bastu. Dessutom har man i denna stad alldeles bredvid detta kallbadhus en ställplats som är GRATIS! Fantastiskt. Kallbadhuset får man tillgång till för 70 kronor och det innehåller separata herr och damavdelningar med Bastu, dusch och trappa ner till sjön Åsunden. Där blev vi under några timmar innan vi drog vidare mot Göteborg och Partille.

Ställplats i Partille

Ställplats i Partille hade vi förbokat då det verkade vara ett bra ställe att stå på och det fanns god logistik till att ta sig in till Göteborg där vi dagen efter skulle träffa Marias bror. Inte desto sämre blev det så bestämt att han istället skulle dyka upp med sin bil och hämta oss. Nu var vi ganska hungriga men vilken tur att vi också har vårat eget kök med oss!

Kulinarisk måltid

Det är bara så himla mysigt att laga till sin egen måltid i vårt lilla kök. Öppen planlösning med kök, vardagsrum och sovrum. Allt-i-ett!

Volvomuseet

Här står man nu i spänd förväntan som gammal super-bil-intresserad tillsammans med Håkan för att alldeles strax få springa in och avnjuta alla dessa Volvobilar från långt före man ens var född fram till för några år sedan innan elen hade gjort sitt intåg. Ja jag erkänner, jag är ingen favorit av elbilar. Jag är för gammeldags helt enkelt. Men nu måste jag bara få presentera några häftiga bilder!

Liten Kavalkad!

En AMAZON från 1956. Min far hade en ljusblå med vitt tak!

Volvo Duett 1957, vilken häftig bil!

Här ser vi en Volvo 144 från 1966 och det är den första Volvo 144 som rullade ut från fabriken i Torslanda.

P1800 ES 1973, nästan som från Televerket!

Detta är Roger Moores egen P1800. Simon Templar, ST1

Här en Röd variant av, som jag tycker, en av världens snyggaste cabbar. Volvo C70.

Jättekul att köra lastbil tyckte Håkan!

Därefter styrde vi kosan ut mot Öckerö och Hönö för lite lunch. Jag berättade för våran guide att jag för många år sedan i samband med att jag hämtat en VW ambulans från Öckerö, som skulle upp till Västerhaninge, även hälsat på hos den dåvarande ambulansbåten som låg här nere i skärgården. Det visade sig som tur var att jag även skulle få se den nya Ambulansbåten som just nu låg precis här i hamnen i Hönö! Efter lunchen stegade vi ut på piren och kunde se när den kastade loss och gled ut mot nya uppdrag. Det blev även en liten film som ni hittar längst ner i inlägget.

Amulansbåten

Här ser vi den nya Ambulansbåten som till skillnad mot den förra till och med får med sig en landambulans!

Det blev en ganska lång dag med många intryck av Göteborg men väldigt mysig dag. Vi besökte Biskopsgården, Öckerö, Hönö, Hälsö, Hisingen, Torslanda och centrala Göteborg: Vandrade även runt i Trädgårdsföreningen där Lundell spelat någon dag innan.

Mariestad och Bröllopsdag

Därefter gick färden vidare upp emot Mariestad där vi firade vår Bröllopsdag. Elfenbensbröllop minsann.
Vi hade mycket tur med vädret precis som i Göteborg och kvällen avslutades med en mycket god måltid på en Thairestaurang på Hertig Karls gata.

Här syns efterrätten. Friterad Banan med glass, det var smaskens!

Avslutningsvis en liten filmsnutt på den nya Ambulansbåten som glider ut från hamnen i Hönö. Möjligen var det ett litet uppdrag i samband med att Ebba Busch hållit sitt sommartal just i Hönö hamn.

Hej Svejs, nu går färden vidare mot Askersund!

Visningar: 544

Dela inlägget?

Categories:

Tags:

10 Responses

  1. Tänk vad skönt, vi får se nya platser och miljöer, med Er hjälp för man hinner ju inte med allt själv, nästa gång i Götet får ni åka blå tåget ( som det hette förr när jag jobbade med Volvo) genom fabriken, ser med spänning fram mot nästa blogginlägg.
    Tobbe o Ann-Britt 🥰

    • Hej kompisar! Ja vi har ju med er hjälp fått uppleva Askersund 🙂 det känns toppen att ha ett sånt fint resmål att återvända till. Jag skriver lite på den andra halvan av vår Sverigeturne nu så vi får se om det blir nån publikation senare idag. Kramar från Ingarö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Missa inga Blogginlägg!