Svenne Wedin spelar i Askersund

Det var premiär i Askersund, som sagt och sålunda är det första gången jag någonsin spelar i Askersund vilket var jätteroligt och för detta tillfälle testade jag att köra mina Backing Tracks genom en Marshall BT-spelare som visade sig vara mycket lämpad för sådana här lite mer familjära spelningsförhållanden.

Det är förresten första gången vi är i Askersund överhuvudtaget. En fantastiskt fin sommarstad och tillika så bor ju Tobbe och Ann-Britt där! Innan vi lärde känna våra fina vänner hade man nog inte tänkt så mycket på denna mysiga stad strax ovanför Vättern. Det var helt enkelt dags för premiär i Askersund. Tobbe är ju också något av “Manager” till Svenne Wedin.

Guidning runt i Askersund

Vy från Stjernstund mot Askersund

Det blev en supermysig guidning runt i Askersund i Ann-Britts flotta Cittra SUV och vi besökte bl.a Stjernsunds Slott och Tiveden. Vi åkte till den Mysiga Tiveds Lanthandel och den fina hamnen i Askersund där det också finns gott om ställplatser för oss som har husbil. Det blir ju full poäng för sådana saker så klart!

Tobbe fikar på Tiveds Lanthandel

En trevlig fikastund på självaste Tiveds Lanthandel med bästa Tobbe!

Damerna framför Stjernsunds Slott

Damerna poserar vant framför huvudbyggnaden precis såsom deltagarna i Stjernorna på slottet.

Denna fina gamla Volvo PV652 från 1930 (tillverkad i 443 ex.) stod parkerad i en av byggnaderna på slottet. Toppfarten var 110 km/h med en 6-cylindrig sidventilare. Motorn tillverkades vid Pentaverken i Skövde och prislappen sattes till 6.900 riksdaler.

Honda Goldwing i Askersund

I hamnen hittade vi denna fina Honda Goldwing parkerad. En riktigt stabil pjäs. Nu längtade man lite efter att komma ner till GC och åka lite tvåhjuling!

Hundvakt

Svenne Wedin och Viggo

TS & AB var denna vecka hundvakt åt Viggo, en jättetrevlig vovve som också var på sin vakt. Han var superduperbra på att hålla ordning på exempelvis katter som kom för nära ingången och vi är ju ganska lika förresten? Kanske tyckte han inte att det lät så bra eller så är det helt enkelt faktiskt beroende på sorten han är av som automatiskt gör att han ser lite olycklig ut. Han viftade i alla fall ofta på svansen.

Sofiero och skärbräda i körsbärsträ

Denna kurviga skärbräda, utförd i finaste musikstil och körsbärsträ fick vi var sin av och båda ligger sålunda nu här hemma. De pryder sina platser på matbordet. Helt perfekta att lägga mackan på eller som glasunderlägg. Kanonsnygga verkligen. Tack snälla Tobbe & Ann-Britt!

Solar vid Hjälmaren

Efter fina dagar i Askersund, som vi kommer återvända till blev det åter dags att styra kosan mot Ingarö. På vägen gjorde vi en liten avstickare i Arboga, där vi hittade ett café och även ett bad vid Kvarnsjön. Den är en del av Hjälmaren och sålunda blev det premiärbad i Hjälmaren också!

Visningar: 61

Dela inlägget?

Categories:

Tags:

4 Responses

  1. Tack snälla för alla superlativer om Askersund och oss själva, vi har inte ofta sådan tur med att träffa folk som det stämmer direkt med till nära nog 100%. Vi ser fram mot att träffas på ön men tror nog att det kan bli tidigare, inte många som får privat musikunderhållning bara genom att fixa lite hyfsad oxfilé och lite röra till mackan, men vi väljer att tro att det inte var helt avgörande.
    Nu får vi börja göra lite nytta med bokningar , dekaler sitter redan på Ab cittra ( jag får bara köra) så vi parkerar naturligtvis mitt framför entrén på hotellet i morgon när vi skall käka lunch med Jessica .
    Nu pustar vi ut med en öl o jäger efter dagen 22 gjorda kåldolmar och daijmousse, till våra änklingar på söndag, vi saknar Er men vi vet ju att vi träffas snart igen, kram från Di Gamle

  2. Ja det var verkligen fina dagar i Askersund , på alla sätt och vis.
    Vilka härliga bilder och så bra beskrivet älskling❤️☀️🎵

  3. Åh Ni är ju verkligen superlativer! Oxfilén liksom allt annat var ju superdupernamnam och vi hoppas på att träffas så snart som möjligt igen, helst innan ön där nere i Atlanten. Då ska vi ju förresten testa både er pool och tillhörande poolbar 😉 Man blir ganska mållös när man hör om allt matlagande. Vilken ynnest för de som har er som grannar säger jag. Kram på er båda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Missa inga Blogginlägg!