Sauna är en höjdare på Kontulan Helmi

Sauna är en höjdare – Kontulan Helmi

Sauna är en höjdare när man känner sig lite frusen här på ön. Just så här i Januari är det faktiskt vinter här och lite mer likt hur Svensk sommar kan vara. Hemma i Sverige går vi ju regelbundet på Gustavsbergsbadets relax. Det började med att jag gick vidare från landstingets rehabiliteringsinsatser till att själv ansvara för det hela. Sauna är en höjdare och något som är fantastiskt skönt för den som är utbränd och har svår Tinnitus. Med Googles hjälp hittade vi denna pärla – Kontulan Helmi i Playa del Inglés på gångavstånd från San Agustin.

Finsk Bastu i PDI

Privat Bastu

Det finns några alternativ att välja på och vi bokade den lilla bastun privat. Det kostar 15€ per person för en timme och visade sig vara ganska lagom faktiskt. I omklädningsrummet finns dusch och man har även tillgång till Hotellet Green Field’s poolområde. Om man så önskar går det även att få med sig en Cerveza till bastun. På Lördagar behöver man inte förboka utan mellan 16:00-19:00 är de två stora Saunorna öppna. Den ena för män och den andra för kvinnor och då kostar det 12€ per person för tre timmar. Relaxen är gemensam däremot.

Sauna är en höjdare. Bastu - Balsam för själen

Balsam för kropp och själ

Bastu är definitivt något som är balsam för kropp och själ och det finns t.o.m. de som hävdar att det är stärkande för immunförsvar och hjärtat. Ja vad fasen, det tror vi stenhårt på och huvudsaken är ju att man verkligen MÅR bra av det man företar sig.

Bastu och relax,

Blåsig relax

Efter avslutat bastubad satte vi oss på terrassen utanför och myste…nåja lite för blåsig relax kanske. Men vi har bokat kommande vecka också och måhända går vi mot bättre väder här hemma på ön. Ser ni den lilla manicken till höger om mitt ölglas? Det är en fiffig liten myntbox som är väldigt användbar här på ön, t.ex när man ska betala kontant i matvaruaffären. Utan större problem går det att betala exakt på minsta cent. Den har två sidor och alla 8 valörer får plats: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent samt 1 och 2 €.

Förtäring utanför Bastun

Förtäring

På Kontulan Helmi säljer man förutom drycker även finska piroger, bullar och munkar t.ex. så man behöver inte gå hungrig härifrån. Vissa dagar surrar röklådan med lax och då är det bra att ringa och förboka sin portion. Telefonnummer till Kontulan Helmi är +34 828990916. Här finns även en välrenommerad massör och det kostar 45€ per timme. Som inte det vore nog har man även musikquiz vissa dagar. Kolla gärna deras Facebook här!

Moi Moi!

Visningar: 27

Dela inlägget?

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyhetsbrev

Missa inga Blogginlägg!